Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych

im. Unii Europejskiej, ul. Witosa 49, 69-200 Sulęcin
Nowoczesna baza dydaktyczna ...

Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych

im. Unii Europejskiej, ul. Witosa 49, 69-200 Sulęcin
na miarę XXI wieku ...

Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych

im. Unii Europejskiej, ul. Witosa 49, 69-200 Sulęcin
Warsztaty mechaniczne ...

Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych

im. Unii Europejskiej, ul. Witosa 49, 69-200 Sulęcin
hotelarskie ...

Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych

im. Unii Europejskiej, ul. Witosa 49, 69-200 Sulęcin
gastronomiczne...

Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych

im. Unii Europejskiej, ul. Witosa 49, 69-200 Sulęcin
Zapraszamy do nas

Menu Główne

W ramach projektu „Modernizacja kształcenia zawodowego w Powiecie Sulęcińskim” uczniowie Zespołu Szkół Licealnych i Zawodowych im. Unii Europejskiej w Sulęcinie w dniach 4 - 6 grudnia 2017r. uczestniczyli w trzydniowym obozie naukowym pod nazwą „Trasą automatycznej produkcji w branży piekarniczej i wędliniarskiej”. Był to czas przeznaczony na zwiedzanie Zakładu Przetwórstwa Mięsnego w Krzeszycach, oraz Piekarni Zakładu Produkcyjnego „Leks” w Gorzowie Wlkp. Młodzież miała okazję zobaczyć, jak w dniu dzisiejszym wygląda przetwórstwo mięsne oraz piekarniczo – cukiernicze w jednych z najnowocześniejszych zakładów danych  branż w Polsce.

W trakcie zwiedzania zapoznano uczestników z  historią założenia firm, asortymentem, zasięgiem działania, procesami produkcyjnymi, możliwością zatrudnienia oraz z tym co najciekawsze, z procesami produkcyjnymi
z wykorzystaniem technologii innowacyjnych. Możliwość degustacji przepysznych wyrobów z szerokiego asortymentu produkcyjnego, ucieszyło niejedno podniebienie.

Owocne okazały się także zajęcia z zakresu zadowolenia klienta w procesie produkcji mięsnej, dodatków piekarskich oraz dystrybucji pieczywa. Był to okres nie tylko zdobywania wiedzy, ale i wypoczynku, w przyjaznym hotelu „Pod Słońcem” w Gorzowie Wlkp. Obóz uznano za udany o czym można przekonać się po komentarzach uczestników.

Krzysztof Jacniacki

W ramach obozu mieliśmy możliwość poznać ZPM pana Krzysztofa Sobieraja w Krzeszycach wyposażony w najnowsze rozwiązania technologiczne. Zakład jest ogromny, ma około 3000m2. Mimo bardzo dużego przerobu stawia się tam na jakość co można zaobserwować po przyznanych dla firmy certyfikatach, nagrodach, podziękowaniach.

Bartosz Kopyt

Dla mnie najciekawszym elementem była możliwość zaobserwowania technologii produkcji pieczywa w piekarni „Leks” od podstaw oraz  degustacja gotowych produktów, ich smak.

Maciej Dominiak

Dzięki uczestnictwu  w obozie mogliśmy zapoznać się z funkcjonowaniem Zakładu Przetwórstwa Mięsnego  w Krzeszycach oraz funkcjonowaniem piekarni „Leks” w Gorzowie Wlkp. Poznaliśmy zakłady, o których nie mieliśmy pojęcia.

Rafał Sobczyk

Dzięki obozowi poznaliśmy funkcjonowanie ciekawych zakładów różnych branż,  oraz uczestniczyliśmy w ciekawych wykładach. Było warto.

Michał Strube

 

 

 

Więcej informacji

 

UWAGA
Zmiana rachunku bankowego

 

 Promocja szkoły
(zobacz film)

 

 

 

 

 

jesteśmy wyróżnieni
przez uczniów i rodziców

 

Dobrze ZaPROJEKTowana
Szkoła 2016