Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych

im. Unii Europejskiej, ul. Witosa 49, 69-200 Sulęcin
Nowoczesna baza dydaktyczna ...

Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych

im. Unii Europejskiej, ul. Witosa 49, 69-200 Sulęcin
na miarę XXI wieku ...

Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych

im. Unii Europejskiej, ul. Witosa 49, 69-200 Sulęcin
Warsztaty mechaniczne ...

Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych

im. Unii Europejskiej, ul. Witosa 49, 69-200 Sulęcin
hotelarskie ...

Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych

im. Unii Europejskiej, ul. Witosa 49, 69-200 Sulęcin
gastronomiczne...

Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych

im. Unii Europejskiej, ul. Witosa 49, 69-200 Sulęcin
Zapraszamy do nas

Menu Główne

Gościmy teraz

Odwiedza nas 66 gości oraz 0 użytkowników.

129162
DzisiajDzisiaj322
WczorajWczoraj420
W tym tygodniuW tym tygodniu1143
W tym miesiącuW tym miesiącu3507
OgółemOgółem129162

… i Ty możesz zostać Master-Chefem

Wybrałyśmy naukę w Technikum w Zespole Szkół Licealnych i Zawodowych im. Unii Europejskiej w Sulęcinie. Zawód technik żywienia i usług gastronomicznych daje nam możliwość zdobycia wiedzy i umiejętności związanych z planowaniem i organizacją żywienia. Technikum daje nam również możliwość dalszego kształcenia na studiach związanych z żywieniem.
Zajęcia praktyczne naszej szkole odbywają się w pracowni gastronomicznej min. w magazynie produktów suchych, przygotowalni, kuchni z całym zapleczem, barze i w restauracji. Podczas zajęć przygotowujemy potrawy wykorzystując nowoczesny sprzęt, dokonujemy ich ekspozycji, oceny, konsumpcji. Ciekawe są także zajęcia teoretyczne, dzięki którym dowiadujemy się zasad BHP czy usług gastronomicznych.
Jako absolwenci możemy znaleźć zatrudnienie we wszystkich typach zakładów gastronomicznych (restauracje, kawiarnie, stołówki) bądź prowadzić własną działalność.
Podoba się nam kierunek jak i szkoła. Nie żałujemy naszego wyboru ponieważ rozwijamy nasze pasje, zainteresowania.. Polecamy tę szkołę każdemu kto interesuje się gastronomią, dzięki niej będziemy mieli możliwość pracy w prestiżowych zakładach, bo obsługa najnowocześniejszego sprzętu, urządzeń nie sprawi nam żadnego problemu, bo na takim właśnie sprzęcie poznajemy tajniki „kuchni”.

Eliza Sarna, Karolina Madaj
ucz. KL II Technikum
w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych

 

 

 

 

 

UWAGA
Zmiana rachunku bankowego

 

 Promocja szkoły
(zobacz film)

 

 

 

 

 

jesteśmy wyróżnieni
przez uczniów i rodziców

 

Dobrze ZaPROJEKTowana
Szkoła 2016